L'Ajuntament de Sentmenat se suma a l'aturada internacional del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora

Dimarts, 7 de març de 2017 a les 16:30

La convocatòria crida a totes les dones a aturar durant mitja hora la seva activitat, per mostrar la unitat femenina contra "les violències masclistes" i les desigualtats de gènere
 

L'Ajuntament de Sentmenat recolza i s'adhereix demà a la convocatòria d'aturada internacional de dones del 8 de Març de les 12 a les 12.30h, promoguda per diversos moviments feministes, que s’està organitzant en diversos països, sota el lema “La Solidaritat és la nostra millor arma”.

Diverses entitats feministes han fet una crida a totes les dones catalanes a secundar demà, 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, una aturada de feina, cures i consum, que mostri la unitat femenina contra les violències masclistes i les desigualtats de gènere, que encara es perpetuen.

La convocatòria parteix de la plataforma Vaga de Totes, que va sorgir el 2014 promoguda per diversos col·lectius feministes, i crida a recolzar l'aturada internacional que se seguirà aquest mateix dia al voltant de 50 països de tot el món. Segons les promotores, es tracta d'una forma "oberta" de protesta, que pot seguir-se amb accions com paralitzar les tasques domèstiques i de cura, la producció i el consum, així com portar una peça de color violeta o negre.

Aquesta acció vol reivindicar la vital contribució que les dones fan a tota la societat i denunciar la situació de discriminació que pateixen arreu del món, tant en el treball remunerat com en el no remunerat, així com denunciar la xacra social de la violència masclista, davant les 21 dones que han mort per violència masclista des de l'inici del 2017.
 

Darrera actualització: 07.03.2017 | 16:28