Comença la Festa Major 2017 a Sentmenat !

Diumenge, 3 de setembre de 2017 a les 10:00


Els jardins de Cal Milionari van ser, el passat dijous 31 d'agost a la tarda, el marc de la Recepció de la Festa Major d'enguany.

L'acte acollí a una nodrida representació de les institucions col·laboradores i les empreses patrocinadores de la Festa Major, així com representants de les entitats i associacions del municipi, a les quals l'alcaldessa va agrair en el seu discurs la seva tasca voluntària i les seves aportacions, ja que són les entitats i associacions locals les que donen sentit al programa d'actes i l'enriqueixen any rere any amb noves iniciatives. Com a exemple destacar l'autoria del Taller d'Art de Sentmenat del cartell de Festa Major d'enguany, així com la participació de dues entitats de joves de recent creació, els Sentcremats i l'Associació Festa Major Jove.

Divendres 1 de setembre, va començar oficialment la Festa Major de Sentmenat, a la tarda com a aperitiu de la festa, va tenir lloc a l'Esplai de la Gent Gran el Ball amb el duet Montseny, seguit de la inauguració de dues exposicions organitzades per dues de les entitats amb més entusiasme i compromís de la nostra vil·la. Per una banda la Inauguració conjunta de l'exposició dels alumnes del Taller d'Art de Sentmenat a la sala Ecus i de l'exposició de Rafaela López a la Finestra del Cafè del Coro i per una altra banda la Inauguració de l'exposició "Els socors mutus, les mutualitats obreres sense ànim de lucre – Hermandad del Patrocinio San Jose" del Grup d'Amics del Museu Arxiu de Sentmenat al local de l'antiga fàbrica de can Vall. Aquestes exposicions es podran veure durant cada dia de la Festa Major.

I al vespre, com a primer acte a la plaça de la Vila, i com a simbòlic tret de sortida de la festa va tenir lloc el Pregó a càrrec del sentmenatenc Aday Benítez Caraballo, enguany futbolista del Girona FC de la Primera Divisió. En un acte molt emotiu, on es va repassar amb imatges la seva trajectòria, l'Aday va animar als nens i nenes a fer esport i a gaudir i aprendre dels importants valors que representa. Acabant el seu parlament amb les sentides paraules "Com a sentmenatenc, és un honor per a mi portar el nom de Sentmenat arreu on vaig. És igual on sigui, on hi hagi d'instal·lar-me per qüestions professionals. Aquí tinc casa meva, la meva família i els meus amics, aquí està el meu cor." Per acabar l'acte, juntament amb dos nens i dues nenes del C.E. Sentmenat, el club on es va iniciar el jugador, es van regalar pilotes signades per ell mateix.

A continuació es va donar pas al Concert teatral "Divinas on Tour!". Destacant per la seva qualitat musical, aquest seductor trio vocal femení amb una personalitat musical amb referents com les Andrews Sisters, ens va transportar a l'Europa i als Estats Units de mitjans dels anys 50, en un concert que evocava l'època daurada del swing a través de la seva música i glamour. El trio format per la soprano Carla Móra, la mezzo Irene Ruiz i la contralt Marta Móra, ens va presentar a Sentmenat aquest espectacle juntament amb els músics Bernat Font (piano), Ivan Kovacevik (contrabaix), Duska Miscevic (saxo) y Marí Elias (bateria).

Per acabar la festa a la plaça de la Vila, aquesta es va omplir de ritmes salseros amb la 5a Trobada d'Escoles Salseres, que va comptar amb exhibicions, rodes i animacions a càrrec de diverses escoles i professors, entre els quals Alicia Aledo, Víctor Pérez, Jesús Cardenal, Jordi Baeza, Rubén Escandel, Gracia Seijo i d'altres, al so de la música de varis dj's encapçalats pel DJ Rufo, que van fer ballar a tothom fins la matinada.

El divendres també va ser el primer dia de les Barrakes 2017 que per segon any consecutiu organitza l'Associació Festa Major Jove integrada per associacions de joves del municipi. Abans de les Barraques però, també va ser aquesta associació l'organitzadora aquest any del Correbars. Els concerts a Barraques aquest any també van ser a l'aire lliure a l'avinguda de les Teixidores i amb dos escenaris; l'Escenari Besos on van actuar els grups Guanta Lokura, Sixtus, Pirat's sound sistema i el dj Sendo; i l'Escenari Campanar amb els dj Pantuflas, dj Amoros (sala teatre), Symbiose i Zerek.

 

Darrera actualització: 03.09.2017 | 15:35