Desactivada la fase d’alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT)

Dimarts, 4 d'abril de 2017 a les 13:10

Segons comunicat del CECAT, a les 11.10 hores d’aquest matí ha quedat DESACTIVADA la fase d'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) iniciat a les 02:22 hores d’aquesta matinada, per un accident ocorregut a la indústria Indukern de Sentmenat.

Segons ha informat Bombers, s'ha acabat el transvasament de l'Àcid Clorhídric al 33% (1789/80) i de l'Amoníac. El núvol que s'ha produït no s'ha desplaçat cap a la població i els pocs residents propers a la zona han estat informats de la fuita, que en cap moment no ha afectat la salut de les persones.

Per la seva part, l'empresa, Induken, està recollint les aigües i productes residuals que s'han utilitzat en el procediment de control de les fuites amb dos camions cisterna. Segons han comunicat, el líquid es troba recollit en una bassa de retenció situada a les mateixes instal·lacions de la companyia i que està especialment dissenyada per a emmagatzemar i tractar les possibles fuites. Indukern lamenta les molèsties ocasionades pel que ha passat i segueix col·laborant amb les autoritats en tot el necessari.

Al respecte, l’Ajuntament de Sentmenat agraeix la intensa tasca i coordinació realitzada en tot moment per part dels cossos de seguretat; Bombers, Mossos d’Esquadra i Policia Local de Sentmenat, així com a la Policia Local de l’Ajuntament de Polinyà pels serveis prestats des de l’activació de l’alerta.

 

 

 

 

Darrera actualització: 04.04.2017 | 13:14