Dia mundial contra l'esclavitud infantil

Diumenge, 16 d'abril de 2017 a les 08:50

El dia es commemora en memòria a Igbal Masih, el nen pakistanès de quatre anys que va ser venut i esclavitzat a treballar per saldar el deute del seu pare

Avui, 16 d’abril, se celebra el Dia Mundial contra l'esclavitud infantil i des de l’Ajuntament de Sentmenat ens sumem a l’acció i el suport contra aquesta xacra social i econòmica. Aquest dia es commemora arran del'assassinat del nen Iqbal Masih, que va ser venut a l'edat de quatre anys pel seu pare alPakistan per saldar un deute. En memòria d'aquest nen pakistanès que va alçar la veu contra l'explotació dels més febles, se celebra des del 1998 a tot el món el dia mundial contra l'esclavitud infantil.

 

Iqbal va passar tota la seva infància treballant en una fàbrica en un règim de semiesclavitud.El deute va créixer tant pels interessos permanents que aquest nen va acabar treballant esclavitzat i va ser assassinat a l'edat de 12 anys, un 16 d’abril de 1995, quan començava a denunciar la situació de molts nens que com ell eren explotats en els telers de catifes.
No obstant això, amb 10 anys va escapar de la fàbrica i es va convertir en un activista que lluitava contra l'explotació laboral infantil.

Va denunci
ar centres on treballaven nens i va aconseguir tancar diverses empreses. A causa de la seva gran labor va ser premiat en diversos països i amb tots els diners que va aconseguir obrir una escola. Iqbal volia ser advocat però el seu somni es va truncar quan,a l'edat de 12 anys, va ser assassinat mentre tornava a casa amb la seva bicicleta.

Esclavitud infantil

Avui dia, la repulsa i denúncia de l’explotació infantil s’estén arreu del món. Un gran nombre d’organitzacions, entitats i moltes persones denuncien i treballen contra el treball infantil. Tot i això, les dades que es publiquen són alarmants, ja que posen de manifest que un de cada sis nens al món es veuen obligats a treballar. Àsia i Àfrica subsahariana són els llocs on més nens explotats laboralment es registren.

També s'ha de tenir en compte el que es considera treball infantil i les conseqüències que té. Segons UNICEF s'han de tenir en compte els rangs d'edat i les hores setmanals treballades. Entre els 5-11 anys
, una hora de treball remunerat o 28 hores de treball domèstic; entre 12-14 anys, 14 hores de treball remunerat o 28 hores de treball domèstic; i entre els 15-17 anys almenys 43 hores de treball remunerat o de treball domèstic.

Tot i que el dia mundial és el 16 d'abril hauríem
de lluitar cada dia contra el treball infantil i seguir amb els progressos que va fer Iqbal Masih a la seva curta edat. Aquesta és la millor manera de retre-li homenatge.

 

Darrera actualització: 16.04.2017 | 08:58