Diferents activitats esportives, infantils i musicals han protagonitzat la segona jornada de la Festa Major.

Diumenge, 3 de setembre de 2017 a les 16:00

El dissabte es va llevar amb campionats durant tot el matí, al Centre Esportiu Tèxtil Besòs el Torneig local de Tennis Taula i la 1a Trobada de Drons a Sentmenat, i a la plaça de la Vila les Partides simultànies d'Escacs amb el mestre català Ricard Morros.

 

Pel que respecte al Torneig de Tennis Taula hem tingut una participació de 18 jugadors i 2 jugadores. 
Amb un sistema lliga tenint en compte les dues categories, menors de 14 anys i a partir de 14 anys. 

Després de més de quatre hores de joc, hem arribat al final del torneig proclamant-se guanyadors l'Àlex Toral ala categoria de menors de 14 anys i José Luis Navarrete a la categoria a partir de 14 anys.

En finalitzar la competició, s'ha procedit al lliurament dels trofeus als primers classificats per part de l'Alcaldessa Montserrat Rueda, el Regidor d'Esports Jordi Gilgado i els representants del club, Marta Roig i Santi Toral.

A partir de les 10:00 h al pavelló Tèxtil Besòs, s'ha començat a muntar el circuit per la nova activitat d'Exhibició de Drons, que s'ha pogut dur a terme gràcies al sentmenatenc Marc Salat que va ser qui es va posar en contacte amb la regidoria d'Esports.


Hem pogut gaudir de la gran habilitat d'uns 15 pilots, que han fet gaudir a tots els assistents que s'han apropat per veure aquesta exhibició. El desenvolupament de l'activitat ha estat en tandes de curses de 4 drons lluitant per fer el recorregut el millor i més ràpid possible.

Les simultànies d'Escacs ha tingut una participació d'uns 24 aficionats. El nivell dels contrincants que han oposat la màxima resistència al mestre ha estat força alt i el resultat final és que ha guanyat 22 partides, una partida en taules i una perduda precisament la que ha jugat amb el guanyador del trofeo sènior.

Cap a les 12:30h en finalitzar les partides, s'ha procedit al lliurament de trofeus per part de l'Alcaldessa Montserrat Rueda i la Regidora de Festes Fina Olivé al millor jugador de cada categoria, que han estat el Dario Sedeño per la sub-16 i el Jordi Moncada per la de sènior.

Durant tot el matí els més petits van poder gaudir d'activitats infantils i familiars, començant amb el Súper tobogan aquàtic a Can Sorts, passant pels jocs organitzats per la Creu Roja Joventut de Sentmenat amb motiu de la seva 14a Diada a la plaça de la Vila i acabant el matí amb l'Espectacle Transhumància de la Cia. Xip Xap, un espectacle de teatre de carrer itinerant en el qual el més menut es van quedar bocabadats amb el ramat de cabres de fusta, el gos d'atura, el llop, el carro pel tragí i uns pastors-xanquers que van fer més gran la festa. A cada parada la comitiva es va anar engrandint aplegant un públic que observava divertit i encuriosit questes titelles de fusta articulades representant la tradicional pràctica de la Transhumància amb balls, corrandes, encerclament de cabres o munyiment.

La tarda també va ser protagonitzada per les activitats infantils i familiars. No podia faltar La Gimcana de l'Esport, veterana de la nostra festa gran, que aquest any va comptar amb la participació de 36 equips i un total de 25 voluntaris per fer front a les 15 proves. Tota l'activitat es va desenvolupar amb un molt bon ambient, i per saber els resultats caldrà esperar a dilluns que farem el lliurament de premis als guanyadors/es.

A la mateixa hora, al parc de la Riera, hi podíem trobar durant tota la tarda el Farcell de jocs tradicionals amb una cinquantena de jocs que recordaven aquells amb els que jugaven els nostres avis, acompanyat tot plegat d'una Animació infantil amb cançons i danses a càrrec de Fefe i Companyia.

Quan es va fer fosc, la festa va continuar pels carrers del poble amb el tradicional Correfoc, organitzat per la Colla de Diables Sentcremats, acompanyats de la Congregació Diabòlica del Congrés, acte que va tenir continuïtat, com a novetat d'aquest any, amb una Lectura dels Versots.

La música i el ball van tenir un lloc destacat aquest dissabte de Festa Major. Començant per la Marató de Country de la Societat Coral a la plaça Joan Olivé i continuant, ja a la plaça de la Vila amb la Ballada Sardanes, el Concert de Festa Major amb l'Orquestra Rosaleda, l'Exhibició de Balls Llatins i de Saló organitzat per la Secció de Ball El Coro i que va comptar amb més de cinquanta alumnes de diverses escoles del Vallès al ritme de tangos, pasdobles, boleros o txa-txa-txa entre d'altres. I per acabar amb el plat fort del dissabte, el tradicional Ball de Festa Major amenitzat per l'Orquestra Rosaleda, que va fer lluir de Festa Major la plaça de la Vila engalanada per l'ocasió.

El segon dia de Barrakes 2017 va continuar a l'avinguda de les Teixidores fent vibrar els dos escenaris, el de Besos amb els grups The Muerte, Progeria, Insershow,Crim, i el dj Setilla; i el del Campanar amb els dj Sfer, Johan Luna (opera garden) i Jus Deelax. Acabant l'edició d'enguany amb l'Empalmada Jove, organitzada també per l'associació Festa Major Jove, acompanyats de la Batukada Tucantam i Drums Percussió, i amb una xocolatada per tots els que encara estaven desperts i tenien ganes de més festa.

Darrera actualització: 03.09.2017 | 19:21

Imatges

Piscines municipals Barrakes Activitats