El Consell Comarcal alerta que un 15% dels infants de la comarca viuen en situació de pobresa

Dijous, 14 de juny de 2018 a les 11:00

Les dades presentades el passat dijous 31 de maig pel Consell Comarcal del Vallès Occidental posen sobre la taula una realitat preocupant sobre la pobresa infantil a la comarca.

Segons un estudi presentat avui, es confirma que existeix una situació de cronificació de la pobresa, amb un 15% de nens i nenes en edat escolar que viuen en una situació de pobresa per la problemàtica situació de les seves famílies. De fet, un 20% de les famílies sol·licitants de beca menjador el curs 2016-2017, no tenien cap ingrés. I encara una altra dada: la mediana de les famílies sol·licitants de beques tenen una renda de 7.400 euros anuals –molt per sota el llindar de la pobresa de 13.070 euros anuals- i tot i així només un 12% reben una beca del 100% per cobrir la totalitat del cost del menjador dels seus fills i filles.

D’altra banda, l’estudi posa de manifest que les possibilitats de les famílies de rebre una beca de menjador del 100% del cost són molt poques. Aquest any, del total de beques assignades, només un 12’6% són del 100%. La resta només cobreixen la meitat del cost ja que per poder accedir al 100% cal complir situacions socials molt greus que equivaldrien al desemparament. Aquest fet acaba derivant en una major inversió per part dels ajuntaments per cobrir aquest cost perquè les famílies no poden afrontar-ho.

L’Informe presentat també posa de manifest la situació que es viu a l’Educació Secundària, on la jornada intensiva i la desaparició dels menjadors fa que les famílies que fins a 6è de Primària reben un ajut de menjador deixin de rebre’l quan el fill o filla fa 1r d’ESO.

La Regidora d’Educació, Montserrat Rueda, que va assistir a la presentació va destacar que “el Consell treballa amb esforç per fer front a la pobresa infantil i especialment en el tema d’ajuts al menjador per tal d’accedir a les beques 100% i aconseguir que els nens de secundària augmentin el nivell de beques. En aquest sentit estem molt contents amb la posada en marxa del projecte socioeducatiu Dinem junts per alumnes de secundària”.

 

Darrera actualització: 14.06.2018 | 08:37