El Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes enceta el seu segon any amb noves actuacions

Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 08:00

El Plenari del Consell s’ha celebrat aquesta setmana amb la participació de representants dels 14 municipis i dels agents socioeconòmics del territori

El Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes (CRiRC) enceta el seu segon any d’existència. Aquest espai supramunicipal i de col·laboració públic-privada s’ha creat per donar resposta a la necessitat de promoció i divulgació de l’FP, el desenvolupament d’una estratègia local d’orientació i d’ocupació i la vinculació efectiva del sistema formatiu i el productiu.

Durant  la sessió plenària celebrada aquesta setmana, amb la presència de 40 persones, s’han acordat les actuacions que aquest òrgan promourà durant 2018. El pla de treball contempla noves mesures per continuar consolidant el funcionament i la projecció externa del Consell i desenvolupar els seus objectius estratègics.

Actuacions 2018

Entre les  actuacions previstes per 2018 destaca la celebració d’una nova edició de la Fira de l’FP a Fira Sabadell els dies 1, 2, 3 de març o l’adhesió al Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. Alhora s’abordarà la definició de l’estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic dels municipis de la Conca del riu Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC) amb la idea de continuar detectant i resolent les necessitats formatives de les empreses, entre d’altres coses. 

En paral·lel també s’executaran accions per promoure l’ocupació en sectors d’activitat industrials vinculats al metall, logística i  la indústria 4.0  presents en el territori de l’àmbit del CRiRC. Per millorar la inserció laboral de persones a l'atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada, es realitzaran actuacions que permetin l’augment de professionals qualificats, desvetllar vocacions industrials entre noves generacions o promoure l’equilibri  de la representació femenina a la indústria.  

Segons el tinent d’alcalde de l'Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica i Regidor d'Educació,  Joan Berlanga “el Consell és un grup de força de cara a millorar, ampliar i posar en valor la Formació Professional i per a la Ocupació, així com la formació al llarg de la vida i les vies de millora de la qualificació professional”.

Per la seva part el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro indica que “la riquesa del Consell resideix en el treball compartit entre regidories d’educació i promoció econòmica de diferents administracions i àmbits públics i privats, tret que el fa ser únic com a un espai de participació i col·laboració social i institucional”.

En l’actualitat està integrat per 14 municipis. En formen part representants dels ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat; dels sindicats CCOO, UGT; del sector empresarial mitjançant la Cambra de Comerç de Sabadell, PIMEC, CIESC i el Centre Metal·lúrgic; i del Departament d’Ensenyament.  

Darrera actualització: 28.02.2018 | 13:21