El ple de Sentmenat aprova una moció en contra la supressió del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Taulí i en defensa de la Sanitat Públic

Dijous, 28 de febrer de 2019 a les 00:00

El passat ple del mes de gener l’Ajuntament de Sentmenat va aprovar la moció presentada pel Grup Socialista de Catalunya contra la supressió del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Taulí i en defensa de la Sanitat Pública.

Segons el text de la moció aquesta és fruit de la publicitat de la notícia que el Servei Català de Salut (CatSalut), va fer el passat 19 de gener explicant que tenia previst eliminar els serveis d’oncologia pediàtrica que fins ara oferia l’Hospital Parc Taulí. Aquests serveis quedarien centralitzats, doncs, en dos hospitals de referència: l’Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues i l’Hospital de la Vall d’Hebron a Barcelona; aquest últim es convertiria en el nou centre de referència en oncologia pediàtrica per a Sabadell i els municipis del voltant.

El text de la moció exposava que a dia d’avui es troben en tractament uns 200 casos d’oncologia pediàtrica, 17 dels quals es tracten a l’hospital sabadellenc. L’impacte d’aquesta mesura va més enllà de Sabadell i dels altres municipis vallesans que formen part de l’àrea d’influència del Taulí: municipis com Sentmenat també se’n veuran afectats ja que en matèria d’oncologia pediàtrica el seu hospital de referència fins ara era el Taulí.

Així, els quatre partits del plenari que van donar suport a aquesta moció van ser:

PRIMER: Rebutjar el tancament del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i la seva derivació cap a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

SEGON: Denunciar la flagrant manca de transparència del CatSalut i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a l’hora d’informar de la presa d’aquesta decisió i la seva implementació.

TERCER: Expressar el suport a l’Hospital Taulí de Sabadell i els seus professionals com un servei públic fonamental per a la nostra ciutat i els municipis veïns.

Darrera actualització: 28.02.2019 | 16:32