Els gegants, capgrossos, grallers i bastoners de Sentmenat han estat els principals protagonistes del diumenge de la Festa Major

Dilluns, 4 de setembre de 2017 a les 08:00

Matinal de grups de cultura popular.

 

A mig matí, en acabar la missa de Festa Major, des de la plaça Sant Menna va sortir la Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Bastoners de Sentmenat, amb la participació dels Ceballuts de Sant Feliu de Llobregat, la colla Bastonera de Castellar del Vallès, l'Àliga de l'Eixample de la Colla de Gegants Arreplegats i la Xaranga Damm-Er, que passant pels carrers del nucli antic va arribar fins a la plaça de la Vila on es va celebrar la mostra de dansa i música d'aquests grups de cultura popular i tradicional catalana.

El tercer dia de la festa va començar també amb diverses activitats esportives, la Pedalada popular que organitza Sentmenat Bici amb una participació de 55 ciclistes de totes les edats per fer un recorregut d'uns 16 km aproximadament, el Torneig de petanca a les pistes de Can Baixeres, que va comptar amb la participació de 14 jugadors i van resultar guanyadors en José Romero i l'Emilio Sánchez, i la segona jornada del Torneig d'Escacs de Festa Major, aquesta vegada en la modalitat de partides ràpides al salonet del Coro. Sota la direcció del mestre Ricard Morros, uns 34 aficionats a aquest esport van lluitar durant més de 3 hores amb els seus contrincants i també contra el rellotge, resultant guanyadors en Lluís Canellas Magide a la categoria Sènior i en Raul Garcia Alcaide a la categoria Sub-16. Fer menció que en aquesta categoria Sub-16 van quedar empatades al segon lloc les germanes Adahara i Ariadna Carrasco Gómez.

Les activitats es van reprendre a la tarda als jardins de Cal Milionari amb el recital d'Havaneres a càrrec del grup Mar Endins, un conjunt històric del món de les havaneres que va presentar a Sentmenat un repertori amb les havaneres de sempre i pròpies del seu mestre Francesc Salse, i que va finalitzar com no podia ser d'una altra manera amb La bella Lola omplint els jardins de mocadors blancs. A la mitja part del concert es va poder gaudir com és tradició del cremat del Josep de cal Setxu i la Montserrat de cal Manyà.

La música va continuar a la plaça de la Vila amb l'Espectacle de la Casa d'Andalusia de Sentmenat, on es van interpretar grans temes de la cobla i la cançó espanyola a càrrec dels artistes Anaraida Sánchez i Álvaro Montes.

El diumenge de Festa Major les famílies també van tenir el seu espai a Barrakes, les Barraquetes van acollir l'espectacle Heavy per xics, un concert per pares i fills rokereros on es van interpretar els himnes del heavy-rock fusionats amb el cançoner català, com ara el riff de Smoke on the Water amb en Joan petit.

I per acabar la festa a la plaça de la Vila, l'esperat concert de Version Imposible en el que el showman David Moreno acompanyat de la seva banda en directe, ens van oferir un concert de versions amb molt d'humor, bona música i un públic entregat durant tot el concert que omplia a vessar la plaça de la Vila.

Darrera actualització: 04.09.2017 | 22:57

Imatges

Capgrossos Habaneres