Èxit del projecte de la Riera de Caldes “5.000 Km Electric Experiencies

Divendres, 10 de març de 2017 a les 11:10

La iniciativa ha assolit la xifra final de 30.000 km recorreguts amb vehicles elèctrics, 6 vegades més que l’objectiu primer

En la recta final del projecte, l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, va donar suport al programa conduint un d’aquests cotxes elèctrics

El projecte “5.000 Km Electric Experiences”, de la Riera de Caldes i en què també va participar l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, va finalitzar el passat 27 de febrer amb un èxit de resultats: s’han assolit un total de 30.000 km.  Aquesta iniciativa, pionera a l’Estat espanyol, es va engegar el passat juliol.

L’objectiu inicial del projecte era la cessió gratuïta de vehicles elèctrics a ciutadans i empreses de l’àrea de la Riera de Caldes perquè fessin els seus desplaçaments rutinaris durant uns dies i, entre tots, sumessin 5.000 quilòmetres. Set mesos després, els resultats s’han multiplicat per sis, ja que un total de 118 participants han recorregut prop de 30.000 km amb aquests vehicles amb zero emissions de CO2 a l’atmosfera i una evident reducció de sorolls.

Al llarg d’aquest període, s’han cedit 63 turismes, amb 18.360 km recorreguts; 24 de bicicletes, amb 2.353 km fets; 27 de vehicles comercials, amb 7.798 km; i quatre de motocicletes, amb un total de 404 quilòmetres realitzats. D’aquests 118 participants, el 72% han estat homes i el 28% restant, dones. Les dades i les valoracions d’alguns dels participants a l’experiència es poden consultar al web www.rieradecaldes.com.

Durant la fase final del projecte, les alcaldesses de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; de Sentmenat, Montserrat Rueda; i de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; i l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, han provat els darrers dies un d’aquests vehicles elèctrics. També el periodista de RAC1 Albert Om va fer servir un vehicle en el desplaçament de l’equip a Manresa per fer el seu programa “Islàndia des de la Catalunya Central”, el programa en directe dins de la Festa de la Llum de la capital del Bages. Tots ells van participar en un col•loqui, en l’acte de cloenda del projecte,  juntament amb d'altres persones que han format part de la iniciativa.

Altres dels personatges que han gaudit de l’experiència han estat Agustí Payà, pilot d’Acciona 100x100 EcoPowered, primer vehicle 100% elèctric en participar i acabar el Rally Dakar en tota la seva historia. Txiki Bastida, ballarí, coreògraf i quatre vegades campió d’Espanya de Salsa i subcampió d’Europa, també ha volgut sumar nous kilòmetres elèctrics per la causa, per tal de donar el màxim de visibilitat a la mobilitat sostenible. El meteoròleg de TV3 i del programa “Espai Terra”, Dani Ramírez, també va participar; l’espai de divulgació de la televisió catalana dedicarà un programa al projecte impulsat per l'Ajuntament de Santa Perpètua en el marc de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

Avantatges de la mobilitat elèctrica i sostenible

Des de juny, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha anat teixint complicitats amb diferents empreses, concessionaris i botigues del sector de la mobilitat elèctrica perquè aquesta experiència arribés a bon port.  En aquesta han participat Nissan, Renault, Scutum, Comarth,  UUalk i Torrot Elèctric, unes cessions que han permès apropar el vehicle elèctric al teixit empresarial i la ciutadania i sensibilitzar així sobre els avantatges de l’estalvi econòmic, la comoditat, la reducció de soroll i la disminució de les emissions. 

La “5.000 km Electric Experiences” s’emmarca en el projecte Vehicle elèctric i mobilitat sostenible a la riera de Caldes de l’AMERC i s’executa en el marc de la convocatòria 2015 de Projectes Innovadors i experimentals, atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). 
 

Darrera actualització: 10.03.2017 | 11:15