L’ajuntament de Sentmenat es suma a l’acord per resoldre les problemàtiques en l’habitatge

Dimarts, 20 de febrer de 2018 a les 08:00

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses alerta de la manca d’habitatge públic per emergències socials, i que només el 25% dels habitatges cedits per entitats financeres es lliuren efectivament a noves famílies en situació d’emergència.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental ha pres diferents acords entorn a les problemàtiques d’emergència en l’habitatge i l’existència d’habitatges buits propietat de grans tenidors. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, mitjançant convenis de col·laboració amb diverses entitats financeres, ha aconseguit que es cedeixin temporalment uns 4.600 habitatges buits per finalitats socials. Al Vallès s’han lliurat actualment 260, poc més de la meitat del total comptabilitzat (496). I d’aquests, només 130 han acabat sent lliurats efectivament a noves famílies amb necessitats socials. Molts dels habitatges que es lliuren es troben ocupats o no estan en condicions per ser utilitzats efectivament.

En la sessió, s’ha aprovat el requeriment a les entitats financeres amb gran nombre d’habitatges buits la necessitat de subscriure nous acords i la posada en marxa d’aquests habitatges d’acord amb les demandes socials existents. Es requereix també la facilitació de dades per part de l’Agència d’Habitatge al Consell Comarcal per disposar d’un sistema d’informació contínua a nivell comarcal, així com la participació de l’ens a les reunions de seguiment.

Darrera actualització: 20.02.2018 | 13:43