L'Ajuntament millora la connectivitat a l'Escola Bressol i la Nau  Municipal de Sentmenat

Dijous, 7 de juny de 2018 a les 12:00

L’Ajuntament de Sentmenat està portant a terme aquests dies les obres per fer les canalitzacions necessàries per al futur desplegament de la fibra òptica a dos equipaments municipals, que actualment estan connectats per antenes Wimax.

La durada del projecte seran entre dos i tres dies i es porta a terme per l’empresa Ciurans Group, amb la utilització d’una tècnica d’obra civil, anomenada micro rasa. La micro rasa és una alternativa a les canalitzacions per rasa. Els projectes amb micro rasa es realitzen en temps rècord, ja que es poden executar de 100 a 300 metres per dia, incloent-t’hi el tall de la micro rasa, l’estesa de cable i el tapat. En realitzar-se totes les tasques al mateix dia, l’obra s’executa amb una mínima incidència al tràfic, i poques molèsties als veïns. La poca fondària fa que la rasa no afecti altres serveis i instal·lacions que circulen més profunds.

Aquesta infraestructura ens permetrà disposar en un futur proper, de la tecnologia suficient per tenir connectats amb fibra òptica els edificis i equipaments municipals.

En definitiva, aquesta actuació forma part de l’Estudi de Banda Ampla que ens va fer LOCALRET, Consorci local format per les administracions locals de Catalunya, amb l’objectiu de realitzar la connexió amb banda ampla al municipi, unint diverses dependències i infraestructures de titularitat municipal per tal de millorar-ne la connectivitat i l’eficàcia. Aquest desplegament de la xarxa vol impulsar la intercomunicació entre espais, tant quantitatiu com qualitatiu, utilitzant serveis avançats de telecomunicació com a motor d’agilització de tràmits i de temps. Des del Consistori de Sentmenat es considera fonamental l’adopció de les noves tecnologies digitals. 

 

Darrera actualització: 07.06.2018 | 12:07