Nens i nenes de Sentmenat visiten la fàbrica Jané

Dimarts, 17 d'abril de 2018 a les 00:00

Els passat divendres dia 6 i 13 d’abril els alumnes de les escoles de Can Sorts i de Nuestra Señora del Pilar, acompanyats de l’Alcaldessa Núria Colomé, han visitat l’empresa Jané amb l’objectiu de conèixer el seu producte però també descobrir la importància de l’ús de cinturó de seguretat i del coneixement de les normes de seguretat viària per tal d’adquirir actituds i hàbits preventius en matèria de circulació.

Durant la visita els alumnes han après que sempre s’han de posar el cinturó de seguretat i que han de seure a la cadireta adient segons el pes i l’alçada. A més, també han recordat que han de creuar el carrer pel pas de vianants i mirar abans als dos costats encara que el semàfor estigui verd. Fins i tot, van descobrir que els cotxes no poden circular a més de 50km/h quan van per dins d’un poble.

Com a activitat destacada, els alumnes van descobrir a través de Dummies, que són uns ninots que utilitzen per provar les cadiretes dels cotxes, les conseqüències d’un accident sense portar cadireta a través d’un simulacre.

El centre de proves Jané Crash es va crear el 2003 quan, com a conseqüència del compromís de la companyia en matèria de seguretat infantil, va decidir crear un centre de recerca i desenvolupament propi, on podria situar els seients d'automòbils al límit de la seguretat més enllà de la regulació requisits El laboratori és l'únic túnel d'accident privat a Espanya i és un dels més avançats del món. Està equipat d'acord amb les normes ECE i es posa en marxa per frenar l'etapa a una velocitat major a la definida en el protocol d'assaig EURO-NCAP. Aquest centre permet dissenyar productes de seguretat infantil que han estat sotmesos a proves fins i tot més estrictes que les requerides per la normativa i provar els productes tantes vegades com sigui necessari per oferir un dels seients més provats del mercat i amb la més estricta certificació d'Europa.

Darrera actualització: 17.04.2018 | 15:58