NOU COMUNICAT: Vessament d’àcid clorhídric i amoníac al torrent de l’Home Mort

Dimarts, 4 d'abril de 2017 a les 20:40

El subministrament d’aigua potable no està afectat però sí es prohibeix l’ús d’aigua de pous a les cases i masies més properes

Avui 4 d’abril a les 03:45 h s’ha rebut l’avís a la Unitat de Guàrdies i Emergències d’una fuita accidental d’una indústria situada al municipi de Sentmenat que ha generat un núvol tòxic a la carretera B-142. Com a conseqüència i segons nou comunicat del CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) rebut aquesta tarda, l’aigua d’extinció per contenir la generació de vapors ha arrossegat part del producte accidentat (àcid clorhídric i amoníac), de naturalesa àcida, generant un gran toll al Torrent de l’Home Mort. Tal fet pot provocar afecció al Torrent de l’Home Mort, podent veure’s afectada la seva qualitat.
 
D'aquesta manera, i fins a nou avís, es prohibeix:
• L’ús d’aigua de pous en la zona més propera al vessament, ni per beure ni per regar.
• Dur ramats o animals de companyia a la zona.
 
L’equip de govern ha donat instruccions a la Policia Local perquè avisi de forma individualitzada al veïnat, masies i ramaders de la zona més propera al vessament. Així mateix, també ha executat diverses mesures arrel de l’avís per part del CECAT rebut aquesta tarda i treballarà coordinadament amb els agents i municipis implicats.

 

Darrera actualització: 04.04.2017 | 20:53