Nova convocatòria per formar part del Consell del Poble de Sentmenat

Dimecres, 21 de març de 2018 a les 10:00

L’Ajuntament de Sentmenat aposta per fomentar la participació, per tal de dotar de més protagonisme al veïnat es potencia i facilita la presentació d’Iniciatives Ciutadanes a través del Consell del Poble.

Fa 3 anys des de l’aprovació del Reglament del Consell del Poble, per tal de millorar la participació ciutadana dels veïns i veïnes del municipi i fomentar la democràcia participativa. Després d’un període d’inactivitat, des de l’Ajuntament de Sentmenat es convoca als ciutadans per tal que puguin formar part del Consell del Poble. Tot aquells interessats en formar part d’aquest òrgan, podeu presentar la vostra instància fins a finals d’abril.

Amb aquesta crida de convocatòria s’escolliran com a vocals a 10 representants de la ciutadania de forma aleatòria d’entre aquells que hagin presentat la instància per formar-ne part a la Regidoria de Participació Ciutadana. En cas d’existir un nombre més elevat del necessari de candidats, l’elecció dels representants de la ciutadania es farà atenent a criteris de representativitat social i partint de la fixació d’unes quotes mínimes de gènere, edat i barri de residència. També s’escolliran a 5 representants del teixit associatiu del municipi.

El Consell del Poble és el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Sentmenat en què hi conflueixen els i les representants de la ciutadania i del teixit associatiu setmenatenc a fi de debatre els plans d’actuació generals, canalitzar queixes i suggeriments, emetre informes, promoure estudis i fer propostes en matèria de desenvolupament econòmic i local, planificació estratègica de la ciutat i grans projectes urbans. El Consell del Poble és doncs un pas més, un pas vers l’increment de la implicació dels ciutadans i ciutadanes en els afers públics.

Aquesta nova forma de participació ciutadana vol millorar la qualitat democràtica, fomentar la participació ciutadana i dotar-la de mitjans que potenciïn la coproducció de polítiques municipals; permetre que la ciutadania pugui exercir un control més directe sobre l’acció dels representants polítics; així com incorporar mecanismes de democràcia directa que assegurin una major implicació i incidència de la ciutadania en les decisions que afecten al municipi. 

Darrera actualització: 21.03.2018 | 11:36