Protestes de l’alumnat de l’IES Sentmenat davant les recents modificacions de les PAU

Dimecres, 22 de febrer de 2017 a les 09:15

El pas enrere davant la consigna, fins a la setmana passada, de què no hauria canvis en les proves d’accés a la universitat (PAU) en el curs 2016-2017, ha fet que els alumnes de segon de batxillerat de l’Institut Sentmenat s’hagin mobilitzat per protestar a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament.

Malgrat que el consistori no té la competència en aquest àmbit, des de l’Ajuntament s’ha manifestat ple suport a la protesta estudiantil, en defensa del malestar i preocupació evidents dels joves pel seu futur acadèmic. 

Tot ve derivat del canvi de postura que en primera instància va aportar tranquil•litat als centres escolars catalans davant la problemàtica de les revàlides que apuntava la Lomce, assegurant que a Catalunya no s’aplicarien. Aquesta decisió va fer que els centres elaboressin un pla d’estudis sense tenir en compte els preceptes i les condicions que establia la nova normativa ministerial, i que afecta principalment en la fase general de las PAU, en què els estudiants  hauran de triar obligatòriament una de les quatre matèries comunes d'opció (Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí i Història i fonaments de les arts) en comptes d'escollir, com en anys anteriors, entre una vintena de matèries. En la fase específica, voluntària, els alumnes poden triar entre la resta de matèries almenys dues assignatures per pujar nota fins a 14 punts. Els alumnes més afectats són aquells que calculaven presentar-se en aquesta fase d'alguna de les matèries que entren en la fase obligatòria i que ponderaven 0,2, la nota màxima, per entrar a les carreres de més demanda.

Els docents i els alumnes no comprenen que si les PAU de Catalunya havien d’adaptar-se finalment a l’ordre del Ministeri d’Educació del 22 de desembre, no es comuniqués de forma immediata, tenint en compte que les proves són en quatre mesos escaig, temps insuficient per replantejar-se ara el pla d'estudis i reforçar als alumnes de 2n de batxillerat que s'enfrontaran a aquelles matèries que entren ara en els exàmens que se celebraran el 13, 14 i 15 de juny.

Darrera actualització: 23.02.2017 | 09:19