Recicla i escapa, el compte enrere comença!

Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 10:36

El dia 3 de febrer el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix una activitat educativa basada en un Scape Room, amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus.

Una nova edició del Programa d’Educació Ambiental comença, amb activitats gratuïtes per a Educació infantil, primària i secundària pels centres educatius de la comarca. Una de les activitats més destacades i innovadores és la realització d’un Scap Room, un joc d’escapament que es farà a les escoles i instituts amb temàtica d’educació mediambiental dintre del món dels residus i la sostenibilitat.

Aquesta activitat es caracteritza per haver de superar un seguit de proves per aconseguir escapar aportant solucions pel futur del planeta. La base d’aquest Scape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals. La gana i desnutrició de la societat occidental, l’aigua i l’aire contaminat han fet impossible la vida a la terra i els habitants del planeta solquen l’univers però s’estan quedant sense recursos i envien a la terra una petita nau per veure si, ara que han passat 150 anys, es pot tornar a la terra. En aquest procediment sorgeix un impàs, el grup d’estudiants de la nau queda atrapat a un laboratori i només queden 40 minuts d’oxigen. Per poder escapar s’hauran d’enfrontar a una sèrie d’enigmes vinculats al reciclatge i al consum excessiu  de recursos naturals per poder obrir les portes i accedir al planeta Terra.

La premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc, és resoldre els enigmes en equip. L’activitat es realitza per grups, segons les edats. Aquesta activitat no només pretén crear consciència ambiental sinó també fomentar el treball en equip, la cooperació i la pròpia iniciativa, valors que són imprescindibles per a poder crear una societat millor. Es realitzarà el dia 3 de febrer i es duran a terme 4 sessions al matí i 3 a la tarda (sessions cada hora de 10 a 13 h i de 16:30 a 18:30) a l'Escola d'Adults a la Plaça de la Vila, 8; per grups de classe, d’unes 20 persones, amb una durada de 40 minuts. És imprescindible inscriure’s via Whatsapp al telèfon 656 893 709 indicant el MUNICIPI + HORA DE RESERVA + QUANTITAT DE PERSONES. Recodeu que les places són limitades!

 

I tu què, et veus capaç d’escapar? Vine a jugar!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 13:48

Documentació

pdf Info
36,11KB

Imatges

Scape