Reduir la perillositat de la C-1415a, objectiu dels municipis afectats

Dimecres, 12 d'abril de 2017 a les 16:15

L’alcaldessa de Sentmenat, l’alcalde de Castellar i els regidors d’Urbanisme de Terrassa i Matadepera, es van reunir amb el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat per tractar els detalls del projecte de millora de seguretat de la via

Tal com es va avançar a finals del passat febrer, el Departament de Territori i Sostenibilitat va licitar la redacció del projecte constructiu per a la millora de la seguretat viària de la carretera C-1415a que uneix Sentmenat i Terrassa, i que passa també per altres poblacions com Castellar del Vallès o Matadepera. Amb aquest motiu, es va celebrar dimecres passat una reunió entre l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda i l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores. A la reunió van assistir també els regidors d’Urbanisme de Terrassa i Matadepera, Marc Armengol i Nil López, respectivament. La trobada, que es va celebrar a Barcelona, va servir per tractar els detalls del projecte, la redacció del qual s’ha adjudicat per part del Departament de Territori i Sostenibilitat per un import de 81.000 euros.

Les principals actuacions que defineixen el projecte són la renovació del paviment, la remodelació d’encreuaments i la revisió d’elements com la senyalització i les barreres de seguretat. Aquest projecte abasta un tram de 13 quilòmetres i les obres comporten una inversió estimada en 2,3 milions d’euros.

Pel que respecte a la principal afectació a Sentmenat, la problemática radica en diferents corbes que són molt tancades, en la poca amplitud de la via, especialment en alguns punts, i en l’existència de determinats elements que sumats a altres característiques de la carretera, la converteixen en altament perillosa.

L’alcaldessa de Sentmenat va incidir que és especialment prioritària la zona que envolta la urbanització de can Vinyals, i determinar com convertir més segura l'entrada i sortida d'aquest nucli urbà del municipi, així com fer la corba més propera.

A la reunió es va aportar un plànol amb els diferents punts més negres del tram d'aquesta carretera entre Sentmenat i Castellar. “Continuarem treballant conjuntament amb els municipis afectats, així com amb la Generalitat, per millorar aquesta carretera i reduir al màxim la seva perillositat, una via tan important en la mobilitat del nostre municipi”, va manifestar Montserrat Rueda.

La carretera C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i uneix Terrassa, Castellar del Vallès i Sentmenat. Té un trànsit que varia entre els 5.300 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar del Vallès i els 6.500 entre Castellar del Vallès i Sentmenat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 12.04.2017 | 16:16