Sentmenat commemora el dia 8 de Març a favor dels drets i llibertats de les dones

Dimarts, 27 de març de 2018 a les 12:00

Durant aquest mes de març s’han fet diversos actes de commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, al municipi de Sentmenat.

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, enguany Sentmenat ha commemorat la jornada amb un conjunt d’activitats i una programació àmplia. El tret de sortida, com sempre, ha estat a la Biblioteca Municipal, el passat dia 7 de març, amb els més petits a través d’una hora del conte molt especial amb temàtica d’igualtat i unes il·lustracions, que encara les podeu veure, per trencar rols i estereotips.

La Biblioteca Municipal també ha estat l’espai on s’han portat a terme activitats adreçades a la reflexió sobre el rol de les dones a l’actualitat i la presentació del Llibre “La mestra”, un relat biogràfic d’una mestra sentmenatenca durant el franquisme que dóna visibilització a dones rellevants de la nostra història.

També s’han organitzat diversos videofòrums, un adreçat als més joves amb la pel·lícula “Les sufragistes” i “La bicicleta verde” projectada l’altre a l’esplai, amb un nombre elevat de participants.

L’Ajuntament de Sentmenat també va donar recolzament a la vaga feminista del 8 de març aprovant una moció a plenari i recolzant les reivindicacions i els treballadors i treballadores que van adherir-se amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones a la societat molt més enllà de l’àmbit laboral, que ja les desigualtats de gènere estan presents en totes les esferes.

La Regidora d’igualtat, gènere i polítiques LGTBI, Montserrat Rueda, es mostra satisfeta amb l’evolució del nombre d’assistents a tots els actes de commemoració de les diades i de poder implementar el recent pla d’igualtat municipal.

Darrera actualització: 28.03.2018 | 14:52