Sentmenat es converteix en Vila Groga

Dimarts, 11 de juliol de 2017 a les 00:00

La proposta va ser aprovada per unanimitat el passat ple de juny, convertint-se així en un municipi compromès amb l’educació pública

Des del passat 29 de juny, Sentmenat és també Vila Groga, la 25a Vila Groga de Catalunya i l’11a del Vallès Occidental. La proposta va ser aprovada per unanimitat al ple de juny, convertint-se, així, en un municipi compromès amb l’educació pública.

Un municipi esdevé Vila Groga quan es compromet a treballar en la defensa d’un model públic d’educació, és a dir, l’educació pública, de qualitat, en català, inclusiva, democràtica, laica, participativa, diversa i per a tothom. I, alhora, dóna suport també a les reivindicacions dels moviments socials i educatius contra la LOMCE. Uns models educatius que contemplin el foment de la matrícula en centres públics; projectes que garanteixin l’accés de tothom a l’educació independentment de les seves circumstàncies personals, econòmiques o socials; la participació i el treball en xarxa; la potenciació del binomi esport i educació; la importància de l’educació artística; la defensa de l’educació en català; recursos per a la prevenció, la detecció i l’atenció de trastorns de salut, entre altres sensibilitats i objectius.

Moltes han estat les retallades en Educació Pública en els darrers anys, des de les aportacions a les escoles bressol municipals, beques de menjador, l’aplicació del 21% d’IVA en el material escolar, augment de les taxes universitàries i pagament de la matrícula en Formació Professional Superior, tancament d’escoles, i un llarg etcètera que, tot plegat, allunyen i perjudiquen els drets i objectius que contempla l’article 27 de la Constitució Espanyola.

Des del municipalisme, existeix aquest desig creixent de reclamar davant de les administracions autonòmiques i estatals un paper més actiu i rellevant en matèria educativa, malgrat que actualment les competències municipals són més aviat escasses. No obstant això, l’educació comença als zero anys i no s’acaba mai, ja que va lligada al creixement i al desenvolupament integral de les persones. El procés educatiu és constant i divers al llarg de la vida i es produeix en qualsevol moment i espai de la nostra ciutat o poble.

Darrera actualització: 11.07.2017 | 12:29