Sentmenat farà 5 minuts de silenci i la lectura d'un manifest amb motiu del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils 

Dijous, 16 d'agost de 2018 a les 11:00

Els dies 17 i 18 d'agost de 2017 els ciutadans de Catalunya, d'Espanya i Europa van ser testimonis dels cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils, que van provocar 16 víctimes mortals i més d'un centenar de ferits.

Amb motiu del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost de 2017, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han convocat els ajuntaments a afegir-se als actes de memòria de les víctimes i ferits pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de 2017 amb l’objectiu de recordar i homenatjar les víctimes i reiterar el suport a tots els familiars i amics i compartir el compromís indiscutible de defensa els valors democràtics que guien la societat catalana.

Per aquest motiu, Sentmenat farà cinc minuts de silenci el 17 d'agost a les 12 del migdia per tal de mostrar la solidaritat amb les víctimes i el compromís amb la pau i portarà a terme la lectura del següent manifest:

MANIFEST EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DELS ATEMPTATS TERRORISTES

DE BARCELONA I CAMBRILS

PER LA PAU, LA DEMOCRÀCIA I CONTRA EL TERRORISME

Els dies 17 i 18 d’agost de 2017 els ciutadans de Catalunya, d’Espanya i Europa van ser testimonis dels cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils, que van provocar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits. La resposta cívica, ferma i pacífica de la ciutadania van ser el millor baluard de defensa de la nostra convivència democràtica i la millor manifestació de la nostra ferma condemna de l’atemptat. Quan es compleix un any d’aquest execrable acte terrorista volem recordar i homenatjar a les víctimes i reiterar el suport a tots els familiars i amics i compartir amb ells un compromís indestructible de defensa dels valors democràtics que guien la societat catalana.

Un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú.

En aquells dies tan complicats i durs que tots tenim molt presents reivindiquem l’excel·lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, cossos de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions; molt especialment, les institucions d’autogovern del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment. Una tasca que no és concebible sense els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que, una vegada més, van expressar amb la seva col·laboració i ajut l’esperit solidari, obert i col·laboratiu de la nostra societat.

Precisament aquest esperit és el que hem de reivindicar, convertint de nou, com hem fet, la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida. Un lloc de trobada, de multiculturalisme, de respecte i de civisme, una mostra del que són els nostres pobles i ciutats: punts de trobada i convivència per a tothom, un espai de no discriminació i garant de l’exercici de la llibertat. I avui ens tornem a reafirmar en la voluntat de seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau. Un país que s’alça dient que no té por. Que no tenim por al terrorisme.

Davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Espanya i Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants i respectuosos amb totes les formes de pensar. Aquest és el camí que hem decidit seguir fent, amb la pau com a eix vertebrador de les nostres societats.

Alhora, cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes i material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional. Tots hem de predicar amb l’exemple.

Avui, milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, perquè junts som més forts, perquè som un sol poble davant el terror. I el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país.

No tenim por, som gent de pau. 17 d’agost de 2018.

Darrera actualització: 15.08.2018 | 22:18