Sentmenat s'adhereix a la campanya

Dijous, 16 de febrer de 2017 a les 15:10

“Casa nostra, casa vostra” convoca el pròxim 18 de febrer una gran mobilització a Barcelona amb l’eslògan “Prou excuses. Acollim ara”

L’Ajuntament de Sentmenat s’adhereix a la campanya unitària Casa nostra, casa vostra, en la manifestació preparada per al dissabte 18 de febrer a Barcelona i que aspira a ser la més nombrosa que s’hagi fet a Europa arran de l’actual crisi del refugi. El darrer Ple municipal va aprovar una moció d’adhesió i suport a aquesta campanya.

La Manifestació Volem Acollir s’ha convocat amb l’eslògan “Prou excuses. Acollim ara”, i vol interpel·lar directament a les institucions perquè assumeixin les seves responsabilitats. Un centenar d'entitats convoquen la manifestació.

Segons dades publicades per Casa nostra, casa vostra, el govern espanyol es va comprometre a acollir 10.772 persones refugiades en dos anys, i per ara la taxa de compliment amb prou feines arriba al 10%. El ministeri, a més, denega 7 de 1 peticions d'asil. A Catalunya, el Parlament va instar el Govern a acollir 4.500 persones refugiades, i a més, la Generalitat té competències en sanitat, educació i habitatge, polítiques clau per facilitar la inclusió de les persones refugiades i migrants, un cop ja s'han establert al territori.

La manifestació arrencarà a les 16 h a la plaça Urquinaona de Barcelona, baixarà per Via Laietana, continuarà per carrer doctor Aiguadé, entrarà al parc de la Barceloneta, i acabarà al passeig Marítim, davant del mar. El recorregut vol simbolitzar que la ciutadania surt del centre de la ciutat i acaba portant el clam fins a la riba del Mediterrani, el mar on l’any passat van morir 5.000 persones

La campanya té ja una vintena de grups de territorials repartits per tot Catalunya, que estan organitzant autobusos per participar a la manifestació. I, a través de la pàgina web, www.casanostracasavostra.cat, es poden obtenir les banderoles que serviran per formar una gran onada blava des de la plaça Urquinaona fins al mar.

Darrera actualització: 16.02.2017 | 15:14