Sentmenat se suma de nou a la Setmana Sense Fum

Dissabte, 13 d'abril de 2019 a les 00:00

Del 25 al 31 de maig se celebra la XX Setmana Sense Fum, amb activitats i actes per sensibilitzar a la ciutadania de la importància que té per a la salut el no iniciar-se en l’hàbit del tabac i poder gaudir d’un ambient lliure sense fum.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i el lema per aquest any 2019 és: RECUPERA LA INSPIRACIÓ! 

Deixar de fumar pot ser difícil i implica un esforç personal, però és possible i molta gent ho fa cada any. Si estàs pensant a deixar de fumar, enhorabona! És la millor decisió tant per a tu com per a la gent del teu voltant. Aprofitem per deixar-vos una guia d’ajuda per deixar de fumar en 4 passos.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, estem implicats en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya. 

Podeu trobar més informació a www.setmanasensefum.cat

Participeu en l’enquesta!

Us encoratgem que, des de l’1 d’abril fins al 10 de maig feu l’enquesta al voltant del consum i l‘opinió de la població general (major de 14 anys) en temes d’actualitat sobre tabaquisme. Amb la informació recollida es realitzarà un informe que es farà públic, com en altres anys, en una nota de premsa abans de començar la Setmana Sense Fum.

 

Darrera actualització: 13.04.2019 | 23:11