Setmana Santa i mascotes: No les abandonis, sigues responsable

Dijous, 13 d'abril de 2017 a les 13:20

Si no poden acompanyar en la planificació de vacances, existeixen altres alternatives com són  les residències canines

Setmana Santa és una de les èpoques en què es produeixen més abandonament de mascotes, amb un increment de fins a un 40%, convertint aquestes dates en les més tristes per aquells gossos i gats que veuen com les seves famílies els abandonen perquè els hi fa nosa a l’hora de marxar uns dies de vacances.

Moltes d’aquestes mascotes van ser el regal de les passades festes nadalenques. Com si es tractés d’una joguina, arribat el moment en què ja ha desaparegut la primera il·lusió inicial, en aquesta època, en què suposa un destorb i una limitació per les vacances de la família, adopten la solució de deixar-los a la seva sort, que tots sabem que acostuma a ser un destí insospitat i de vegades, fatídic, per als recents amics peluts.

Segons un estudi elaborat per més de 20 associacions protectores d'animals a Espanya, en aquesta època els abandonaments augmenten fins a un 40%, dels quals el 70% són cadells amb pocs dies de vida.

Abans d'abandonar un animal tenir en compte l'existència de residències canines com a opció per quan s'ha de viatjar fora, sempre que compleixin amb les condicions d'espai i higiene necessàries.

Una altra opció és demanar a un familiar responsable, preferentment que l'animal conegui, que es faci càrrec d'ell en la vostra absència. Davant de qualsevol circumstància, l'abandonament mai és una opció.

Els que planegin gaudir d'aquestes dates en companyia de les seves mascotes, també han de seguir uns passos a l'hora de viatjar, com utilitzar un cobre seient especial per al cotxe, on el gos ha de portar un adaptador per al cinturó de seguretat, o un transportí rígid, si el desplaçament es fa en un altre mitjà de transport o es tracta de mascotes més petites, com gats.


Des de l’Ajuntament defensarem sempre el tractament i l’acollida d’animals de companyia, tot aconsellant ser molt prudents i conscients a l’hora de decidir adquirir una mascota, i recomanant l’adopció responsable de gossos i gats. Hem de tenir en compte que tenir un animal a casa comporta afegir un membre més a la família, del que hem de tenir cura i estimar, i per la qual cosa hem de ser conscients del que representa i actuar amb responsabilitat, fins i tot en l’època de vacances.

 

 

 

 

Darrera actualització: 13.04.2017 | 13:27