Taller d'Art a les escoles

Dijous, 18 de maig de 2017 a les 12:35

Projecte artístic en què hi participen nens i nenes de primària de l’escola Can Sorts i el col·legi Ntra Sra del Pilar

Taller d'Art és un projecte artístic que s'ofereix a les escoles de primària, des de la regidoria d’Educació i Família, en col·laboració amb l’Associació Taller d’Art de Sentmenat. Hi participen els nens i nenes de primària de l’escola Can Sorts i Col·legi Ntra Sra del Pilar.

A partir del tema triat pel centre i que es treballa durant tot el curs a totes les classes, s’organitzen els diferents tallers adaptats a cada nivell i que tenen com a fil conductor la creació artística a través del volum, i concretament la ceràmica, un llenguatge que sovint a les escoles es treballa poc. En els cursos de cicle superior també es treballen conceptes propis del disseny o d’altres disciplines artístiques.

En aquest projecte hi ha dues vessants a treballar, per un costat apropar als nens el coneixement i pràctica d’alguns conceptes i tècniques pròpies del llenguatge visual i plàstic, i d’altra banda representar diferents situacions i elements vinculats al tema central de cada curs.

Aquest curs les escoles de Can Sorts i Ntra Sra del Pilar, han treballat els temes de la història i el turisme sostenible, respectivament. Acabat el projecte, es fa una exposició que mostra la feina feta pels infants. A Can Sorts va ser per la Jornada de Portes Obertes i a Ntra Sra del Pilar, per la Setmana Cultural.

Aquesta és una proposta ja consolidada, molt ben valorada pels centres i que permet acostar els infants a l’art d’una manera lúdica i molt creativa.

Darrera actualització: 19.05.2017 | 07:41