Tot a punt per la Festa dels Tres Tombs

Divendres, 2 de març de 2018 a les 12:00

Diumenge 4 de març l’era del Castell i els carrers de Sentmenat acolliran una nova edició de la Diada de Sant Antoni Abat, una festa històrica que manté viu i reivindica, alhora, el passat agrícola i ramader del nostre municipi.

Antigament en aquest dia la gent que tenia animals domèstics o per treballar al camp, els guarnien i els portaven a la plaça de l’església per a que els beneïssin.  Actualment a Sentmenat la festa omple la vila de cavalls, ases i carros que recorden els antics traginers que transportaven el gra, la palla o el raïm d’un lloc a l’altre. 

La festa comença amb un esmorzar popular a l’era del Castell, una cercavila pels carrers del poble, i acaba amb els tres tombs i la benedicció de tots els animals.

Programa d’actes

A les 10 del matí

Exhibició a càrrec de l’hípica Castellar.

A 2/4 d’11 del matí

Solemne missa en honor a Sant Antoni, celebrada per mossèn Josep Maria Oca-Riaño.

Els assistents a la missa seran obsequiats amb panets beneïts.

A les 12 del migdia

Sortida de la tradicional Passada acompanyada per la Banda Triangle de Santo

Banderera: Nídia Vivet Guzmán

Cordonistes: Gisela Vivet Guzmán Natàlia Vila Castañeda

Benedicció d’animals en el transcurs de la rua. Els Banderes obsequiaran amb coca i mistela als assistents.

El recorregut és el que indiquem posteriorment, acabant al parc de la riera on es farà el lliurament d’un obsequi per a cada integrant de la passada

(l’organització es reserva el dret d’admissió).

Recorregut

Concentració al Castell. Sortida Climent Humet, Carrer Sant Antoni, plaça Lluís Companys, Camí Ral de Barcelona, Passeig de la Sagrera, Carrer Església, Carrer Llims, Carrer Batlle Joan Deu, Carrer Coromines, Passeig Anselm Clavé, Avinguda Salvador Espriu, Mossen Cinto Verdaguer i arribada al Parc de la Riera.

 

 

Darrera actualització: 02.03.2018 | 12:28