Els Ajuntaments de l’àrea d’influència del Parc Taulí exigeixen una reunió urgent amb el Conseller de Salut

Dimarts, 13 de juny de 2017 a les 12:14

Els onze municipis que conformen la Taula de Diàleg reclamaran a la Corporació Sanitària Parc Taulí la creació d’un Consell de participació

L’Ajuntament de Polinyà va acollir dimecres passat la 5a Trobada de la Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l’àrea d’influència de la Corporació Sanitària Parc Taulí, en què es va acordar tornar a demanar una reunió urgent abans del 15 de juliol amb el Conseller de Salut del Govern de la Generalitat, Antoni Comín. Juntament amb Sentmenat, la resta de municipis que formen part de la Taula de Diàleg són Barberà del Vallès, Badia, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada, Palau- solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell i Sant Llorenç Savall.

Aquesta petició ja es va fer en una carta dirigida al Conseller i enviada el 12 d’abril. La conselleria va respondre que es convocaria a tots els Ajuntaments que conformen la Taula a una reunió amb el gerent i el director de la regió sanitària. Tot i així, però, i donada la necessitat urgent de dotar de pressupost i personal tant l’Atenció Primària de les poblacions com el Servei d’Urgències del Parc Taulí, la Taula exigirà que a aquesta reunió també hi assisteixi el Conseller.  

Per una altra banda, la Taula ha acordat demanar a la Corporació Sanitària Parc Taulí la creació d’un Consell de Participació que inclogui, a més dels representants que la Corporació consideri adients, els Ajuntaments de l’àrea d’influència del CS Parc Taulí i altres agents socials.

Finalment, tots els municipis representats també han acordat demanar les dades d’activitat i recursos dels Centres d’Atenció Primària del territori per tal de fer una valoració conjunta de com han afectat, en aquestes poblacions, les retallades en Salut Pública dels darrers anys.

La Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l’Àrea d’Influència de la Corporació Sanitària del Parc Taulí es realitzen periòdicament per a posar en comú les problemàtiques i mancances detectades a cada població relacionades amb l’atenció sanitària. 

Darrera actualització: 13.06.2017 | 12:12