COMUNICAT OFICIAL

Dimecres, 7 de setembre de 2016 a les 14:17

Des de les últimes eleccions municipals del 2015, l’ajuntament de Sentmenat ha estat governat pel pacte que van assumir els grups Assemblea Ciutadana de Sentmenat i el grup Municipal Socialista.

Aquest pacte, entre d’altres, incloïa la distribució de les diferents regidories, així com una posada en comú dels diferents projectes d’ambdós programes electorals.
En el decurs dels últims mesos s’han posat de manifest les diferències de prioritats per desenvolupar-los. La voluntat d’uns no ha coincidit amb la predisposició dels altres.

L’alcalde, Marc Verneda, en repetides ocasions, ha hagut de cridar a l’ordre i a l’educació a la cap de llista socialista, tant pel tracte vers a ell com cap al seu grup polític.

Tanmateix, en lloc de reconduir-ne la situació, la regidora socialista i no el seu grup, ha imposat les seves prioritats personals, sense arribar al consens com a equip de govern de la que formava part.

Fruit d’aquestes discrepàncies, que han generat malestar i actuacions llunyanes a l’educació i al respecte a les persones, l’alcalde, Marc Verneda, va ordenar el decret de destitució d’aquesta regidora. Seguidament, l’alcalde va oferir una última ocasió, al segon cap de llista del grup municipal socialista, oferint-li el no firmar-lo si la regidora es retractava i oferia un canvi d’actitud i un compromís de no tornar a faltar al respecte i l’educació.

Consegüentment a la negativitat de desdir-se i a la manca de diàleg de la regidora, el grup municipal socialista va presentar pel registre d’entrada de l’ajuntament, l’últim dia abans de la Festa Major, la seva renúncia a formar part de l’equip de govern, mantenint les actes de regidors.

Amb data d’avui, dimarts 6 de setembre, l’alcalde i el secretari de la corporació, han signat el decret d’acceptació de la renúncia dels regidors del grup municipal socialista.

El govern local l’assumiran els tres regidors de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat, recuperant la d’alcaldia, les atribucions i matèries que han estat revocades.

Darrera actualització: 07.09.2016 | 14:18