Sentmenat i Sausset les Pins celebren conjuntament la Festa Major 2016

Divendres, 2 de setembre de 2016 a les 12:58

Enguany es compleix el 10è aniversari de l'agermanament entre Sentmenat i Sausset les Pins, un excel'lent motiu que ha aprofitat el Comité de Jumelage de la localitat de la costa francesa per venir a visitar-nos i gaudir plegats de la Festa Major.

Sausset les Pins és un municipi situat a la Costa Blava francesa, prop de Marsella, dins la regió de la Provença. Vila de pescadors que viu dels serveis, ja que no té cap espai industrial.

L’agermanament entre ambdues poblacions es va realitzar el 23 d’abril de 2006, quan la localitat francesa va manifestar la seva voluntat d'agermanar-se amb Sentmenat després de la relació sorgida arrel de l’intercanvi anual que es feia dels equips de futbol que hi ha als dos municipis. Aquest intercanvi, que ja es realitzava des de feia 17 anys, promovia durant uns dies la convivència entre els nens francesos i catalans i també entre els familiars que participen en el torneig.

En aquells moments, els responsables francesos del comitè d’agermanament i l’alcalde de Sausset, Eric Diard, van considerar que resultaria molt interessant anar més enllà del futbol i aconseguir també promoure intercanvis amb entitats culturals, educatives i socials i incentivar, a més, l’aprenentatge dels idiomes francès i català. I així ha estat des de llavors. L'intercanvi d'experiències culturals, esportives i educatives, visites a una localitat i l'altre, l'aprofundiment en la vida associativa i artística d'ambdues viles agermanades ha estat constant en aquests primers deu anys de relacions, tot contribuint a l'enriquiment cultural i lingüístic compartit per les dues poblacions.

Des de l'Ajuntament de Sentmenat es dóna les gràcies pel treball que realitza l'associació sentmenatenca Som Veïns del Món, entitat responsable de coordinar l'agermanament amb Sausset les Pins, i dona la benvinguda a la delegació francesa de Sausset les Pins per la seva voluntat i interès d'acompanyar-nos i gaudir amb nosaltres enguany de la nostra gran Festa.

Darrera actualització: 02.09.2016 | 12:59