Jornada de participació del futur Pla Local de Joventut

Dissabte, 8 d'abril de 2017 a les 11:00

Del debat van sorgir diferents propostes i es va copsar com la creació i dotació de contingut del nou Espai Jove és considerat com una oportunitat per a dinamitzar aquest col·lectiu

 

Impulsada des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sentmenat, es va celebrar una jornada de participació adreçada al jovent del municipi i en què van participar des d’entitats vinculades i persones destacades del món juvenil, fins a polítics, joves a títol individual o representants de grups d’interès.

La trobada s'emmarca en el procés d'elaboració del Pla Local de Joventut (PLJ) que s’ha treballat des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament, i d'acord amb el Pla Nacional de Joventut de Catalunya de l'Oficina del Pla Jove (PNJCA). Aquesta iniciativa respon a l’objectiu de l’Ajuntament d’elaborar un pla local que ha de marcar les polítiques i accions del col·lectiu pels pròxims quatre anys.

En el transcurs de la trobada es va explicar què és un PLJ, la realitat de les polítiques i moment actual del món jove a Sentmenat, tot exposant la diagnosi d'aquest pla, així com es va presentar el projecte del nou Espai Jove, que estarà ubicat a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Vall i que ha de ser la referència per a les polítiques i accions juvenils al poble.

La trobada es va encarar a debatre sobre la participació juvenil, en aspectes claus com propostes per omplir de contingut el nou espai jove, o com es pot fomentar la participació del jovent. El debat neix del fet que des de la regidoria es defensa que l'àrea de joventut ha de comptar amb la participació activa del col·lectiu jove, amb l’objectiu d’arribar al model de Casal fortament implicat i actiu. 

De la jornada van sorgir diferents propostes i es va poder copsar com la creació i dotació de contingut del nou Espai Jove és considerat com una oportunitat per a dinamitzar aquest col·lectiu i poder treballar segons les línies que ens marquen des del PNJCA, orientades a l'acompanyament dels i les joves en el seu procés de creixement vital en un moment de canvi pel que fa a la seva emancipació, així com la inserció al món laboral o la continuïtat en els estudis; és a dir, l’acompanyament i guia en la transició a la vida adulta.
 
La trobada va concloure amb una representació teatral del grup de teatre del Casal de Joves sobre el problema dels refugiats.
 
D’altra banda, l'endemà, dissabte 1 d'abril, els actes continuaven amb el concert dels grups locals de Sentmenat, on es va seguir demanant la participació dels i les joves a través d'enquestes d'opinió.
 

 

Darrera actualització: 08.04.2017 | 13:45