Reunió Consell alcaldes i alcaldesses Vallès Occidental

Dilluns, 27 de febrer de 2017 a les 17:05

En aquesta sessió es va acordar proposar un acord estratègic entre els Consells Comarcals del Vallès Oriental i del Vallès Occidental, amb la finalitat de generar el debat necessari i treballar conjuntament en determinats àmbits

L'acord ve arran de les conclusions de l’informe “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallesos”, encarregat per la Diputació de Barcelona i elaborat per l’Institut Cerdà

Dimecres passat, l'alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, va participar a la reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental celebrada a la seu del Consell Comarcal. En aquesta sessió es va acordar proposar un acord estratègic entre els Consells Comarcals del Vallès Oriental i del Vallès Occidental, amb la finalitat de generar el debat necessari i treballar conjuntament en determinats àmbits, tot actuant de lobby davant d’altres administracions, arran la presentació de l’informe “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallesos”, encarregat per la Diputació de Barcelona i elaborat per l’Institut Cerdà. El Consell d’alcaldes i alcaldesses va comptar amb la presencia i participació del president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, alcalde de Vallromanes.

En la trobada es va presentar el mencionat estudi, “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallessos”, elaborat per l’Institut Cerdà, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, després que les dues comarques ho sol•licitessin. Aquest document ha valorat i recollit les prioritats i capacitats dels actors i les entitats del territori, ha identificat els sectors prioritaris que s’han marcat en l’estratègia territorial de les dues comarques, en què s'indiquen quins són aquells àmbits on es pot generar una actuació estratègica conjunta: política industrial/empresarial, Formació, Ocupació, Turisme, Infraestructures, Transport públic, Habitatge, Espais naturals, Residus i Intercanvi de coneixements.

Al respecte, Giménez va explicar que “l’acord que s’ha pres en el Consell d’alcaldes i alcaldesses és que existeix un potencial de col·laboració important entre les dues comarques i volem explorar les oportunitats d’aquest potencial proposant al Consell Comarcal del Vallès Oriental un acord estratègic per tal de poder decidir quins àmbit de treball conjunt podem abordar per millorar la gestió i planificació dels serveis públics. S’obre una via de relació entre les dues comarques”.

Segons va destacar Ignasi Giménez “el que estem fent és posar les bases per començar a caminar junts per tal que existeixin unes relacions més intenses i més efectives entre les dues comarques. Està absolutament descartat que d’inici es faci una fusió de les dues comarques. Seria un despropòsit començar el debat dient a la ciutadania que fem una nova administració". "El que volem és crear aquest clima de confiança i de complicitat i volem aprofundir en diferents òrgans de gestió que ja s’han creat entre les dues comarques, com la B-30, com la Riera de Caldes, on ja hi participen municipis dels dos Vallesos i  hem de veure quin potencial els podem donar”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, va assegurar que “aquest estudi el que ens ve a dir és quines oportunitats tenim les dues comarques de treballar plegats. Ara el que tocaria és fer l’exercici, a través d’aquest acord estratègic, de prioritzar i decidir en quins àmbits és més factible començar a treballar i que puguem exercir de lobby. Si treballem plegats colze a colze podrem aconseguir bons resultats”.
 

Darrera actualització: 27.02.2017 | 17:15