L’Ajuntament ja ha instal·lat 7 dels 9 desfibril·ladors dels que disposa

Dilluns, 20 de febrer de 2017 a les 12:35

La inversió, de 15.000€, també ha contemplat el contracte de manteniment integral dels aparells, i la formació adreçada al personal municipal i pròximes jornades informatives a la ciutadania

Actualment, podem dir que Sentmenat ja forma part de la xarxa de municipis cardioprotegits. Tal com es va informar a finals de l’any passat, l’Ajuntament de Sentmenat ja ha instal·lat 7 dels 9 desfibril·ladors dels quals disposa. Han estat instal•lats als pavellons de Can Sorts, Besòs i Primer de Maig, Camp de Futbol, Plaça de la Vila, Urbanització de Can Canyameres, així com també un portàtil a la Policia Local. Pel que fa als dos que manquen per instal•lar, i que estaran ubicats a les urbanitzacions Can Vinyals i Pedra Santa, no s’ha pogut realitzar encara per problemes tècnics.

La inversió efectuada ha estat de 15.000 euros, dels quals una part està destinada al contracte de manteniment integral dels aparells, ja que com ha d’estar a l’abast de tothom han d’estar ben assegurats contra robatori i accions de vandalisme, així com el mateix manteniment dels aparells. 
 
Una altra part d’aquesta inversió ha estat destinada a la formació del personal municipal adscrit a cadascun dels llocs on estan ubicats els diferents desfibril·ladors, i que seran acreditats amb un diploma homologat per la Generalitat de Catalunya. A més, s’està gestionant demanar suport tècnic a la Diputació de Barcelona per realitzar jornades de formació adreçades a la ciutadania. 

De cara a aquest 2017, està prevista l’adquisició de tres desfibril•ladors més, dos per a instal·lar a la via pública i un altre portàtil per a la Policia Local, a fi de tenir els dos cotxes patrulla cardioprotegits.

Catalunya és una de les 4 comunitats autònomes amb normativa reguladora al respecte, en data 1 de gener de 2015 la normativa sobre la cardioprotecció en espais públics a Catalunya va canviar, instant a totes les corporacions públiques a adaptar el pla d’autoprotecció que regeix aquesta normativa, instal•lant desfibril·ladors i formant al seu personal en Suport Vital Bàsic i maneig de DEA, entre altres coses. 
 

Darrera actualització: 20.02.2017 | 12:43