Les millores en seguretat viària de la C-1415a, més a prop

Divendres, 17 de febrer de 2017 a les 13:55

La Generalitat de Catalunya ha licitat la redacció del projecte constructiu per a la millora de la seguretat viària de la que és considerada una de les 10 vies més perilloses de Catalunya

La demanda dels municipis afectats a portar a terme actuacions de millora en la seguretat vial de la carretera C-1415a, entre Sentmenat i Terrassa, comença a ser realitat. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció del projecte constructiu per a la millora de la seguretat viària de la carretera C-1415a entre ambdós municipis, i que passa també per altres poblacions com Castellar del Vallès o Matadepera.

 

Les principals actuacions que es definiran en el projecte són la renovació del paviment, la remodelació d’encreuaments i la revisió d’elements com la senyalització i les barreres de seguretat. Aquest projecte abasta un tram de 13 quilòmetres i les obres comporten una inversió estimada en 2,3 milions d’euros.

 

La carretera C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i uneix Terrassa, Castellar del Vallès i Sentmenat. Té un trànsit que varia entre els 5.300 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar del Vallès i els 6.500 entre Castellar del Vallès i Sentmenat.

 

El projecte que ara es redactarà inclourà millores en el ferm superficial, amb un tractament previ a les zones que presentin irregularitats; l'adequació de les barreres de seguretat o la millora dels accessos i zones d'aparcament sense pavimentar, que actualment presenten un esglaó, sempre que es tracti de zones vàlides per aturar-se amb seguretat.

 

Les futures obres també inclouran la revisió de la senyalització vertical i horitzontal, la reparació o la substitució dels junts d'estructures que es trobin deteriorats i la millora dels elements de drenatge de la carretera. Per últim, també s'estudiarà com remodelar les cruïlles per afavorir la seguretat viària, amb especial atenció a la intersecció amb la B-124, que comunica Castellar del Vallès i Sabadell.

 

La C-1415a, una de les 10 vies més perilloses de Catalunya

 

Aquesta és una petició que s’havia reclamat des de fa temps pels municipis afectats i que va portar el passat març, als ajuntaments de Sentmenat, Terrassa, Castellar del Vallès i Matadepera a reclamar conjuntament a la Generalitat que es realitzés un diagnòstic de l’accidentalitat de la carretera, instant, amb urgència, a portar a terme les millores necessàries per a eliminar els punts negres. Segons dos informes d’EuroRap, aquesta via és considerada una de les 10 carreteres més perilloses de Catalunya.

Els responsables dels municipis afectats argumentaven en aquesta petició que la via és estreta i té una realitat física d’accessos i interseccions que no permeten una adequada cohabitació de vehicles de diferents tipologies com turismes, bicicletes i vehicles pesants.

D’altra banda, l’absència d’una altra carretera de prestacions adequades obliga als usuaris a utilitzar-la com a via d’accés a desplaçaments diaris i constants, com és a les urbanitzacions de l’entorn.

Darrera actualització: 17.02.2017 | 14:00