Presentació a la ciutadania del document de l'Avanç del POUM

Dilluns, 6 de març de 2017 a les 18:50

Amb el nom "Quin model de poble volem per Sentmenat”, el taller va concloure amb espais de debat i valoració amb els assistents. Amb aquesta darrera sessió s’enfila la recta final de la primera fase de la revisió del POUM

El passat divendres 3 de març va tenir lloc la segona sessió participativa per tal de conèixer els principals criteris i objectius que formen part del document de l’Avanç del POUM. L’acte va celebrar-se a la Sala Ecus, i els assistents van poder conèixer de primera mà els principals canvis que s’han introduït en el document durant els darrers mesos. Tot seguit es van habilitar uns espais de debat, on els participants van poder aportar el seu coneixement sobre el poble, i valorar el contingut del mateix document.

Amb aquesta darrera sessió s’enfila la recta final de la primera fase de la revisió del POUM. Un cop l’equip redactor hagi incorporat les últimes modificacions i el Ple municipal n’aprovi el contingut, el document s’exposarà públicament, i s’habilitaran les eines per tal que tothom qui ho cregui oportú pugui fer-hi al•legacions.

Un procés de participació iniciat el passat octubre

El primer contacte amb els ciutadans va ser el passat octubre quan es va fer la presentació pública del procés i que va servir per traslladar als tècnics encarregats de la redacció del document les principals necessitats i opinions de la ciutadania.

L'Ajuntament de Sentmenat, amb el suport del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana i del Servei d’Urbanisme de la Diputació de Barcelona, va iniciar l’any 2016 la revisió del seu Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). 

Fruit d’aquesta revisió Sentmenat disposarà d’un document que adapti la realitat del municipi a les estratègies i objectius que han de determinar el planejament de Sentmenat per als propers anys. A més de la visió́ del propi Ajuntament i la de l’equip tècnic encarregat de la redacció́, esdevé important que un POUM compti amb la visió del conjunt de la ciutadania.

Després de la primera fase d'anàlisi i diagnosi urbanística, i de la jornada i taller de participació ciutadana realitzats a l'octubre del 2016, s'ha treballat intensament en la redacció dels criteris i de les alternatives del document de l'Avanç del POUM, presentat el passat divendres. 

Com a resultat dels primers documents redactats i la posterior celebració d'ambdues sessions de participació, s'han recollit un conjunt de propostes que acabaran de definir quin és el model de poble a seguir, atenent diversos temes com la necessitat o no de nou habitatge, la mobilitat, les zones verdes i els equipaments, la implantació́ de noves infraestructures o el tractament dels espais protegits entre d’altres.

Els ciutadans poden seguir el desenvolupament del procés a través de la web municipal, de les xarxes socials i dels diversos canals de comunicació́ que fa servir habitualment l’ajuntament.
 

Darrera actualització: 06.03.2017 | 18:55