Pròxima sessió participativa en el procés de revisió del POUM

Dilluns, 27 de febrer de 2017 a les 11:15

Amb el nom "Quin model de poble volem per Sentmenat”, el taller servirà per conèixer els principals aspectes que formen part del document de l'Avanç del POUM

El proper divendres dia 3 de març, a les 19h, a la Sala Ecus, tindrà lloc la segona sessió participativa per tal de conèixer els principals criteris i objectius que formen part del document de l’Avanç del POUM, i avaluar les primeres propostes que se’n deriven, que quedaran recollides en el Planejament. El primer contacte amb els ciutadans va ser el passat octubre quan es va fer la presentació pública del procés i que va servir per traslladar als tècnics encarregats de la redacció del document les principals necessitats i opinions de la ciutadania.

L'Ajuntament de Sentmenat, amb el suport del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana i del Servei d’Urbanisme de la Diputació de Barcelona, va iniciar l’any 2016 la revisió del seu Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Fruit d’aquesta revisió Sentmenat disposarà d’un document que adapti la realitat del municipi a les estratègies i objectius que han de determinar el planejament de Sentmenat per als propers anys. A més de la visió del propi Ajuntament i la de l’equip tècnic encarregat de la redacció, és important que un POUM compti amb la visió del conjunt de la ciutadania.

Després de la primera fase d'anàlisi i diagnosi urbanística, i de la jornada i taller de participació ciutadana realitzats a l'octubre del 2016, s'ha treballat intensament en la redacció dels criteris i de les alternatives de l'Avanç del POUM, així com en el document inicial estratègic per a l'avaluació ambiental, i en el programa de participació ciutadana. 

També s’apunten unes primes propostes d’ordenació́ per a definir quin és el model de poble a seguir, atenent a diversos temes com la necessitat o no de nou habitatge, la mobilitat, les zones verdes i els equipaments, la implantació́ de noves infraestructures o el tractament dels espais protegits entre d’altres.

Un cop l'equip redactor hagi incorporat les conclusions de la jornada del pròxim 3 de març, només restarà la seva aprovació pel Ple de l'Ajuntament. 

Els ciutadans poden estar al corrent de les properes convocatòries i avenços a través de la web municipal, de les xarxes socials i dels diversos canals de comunicació que fa servir habitualment l’ajuntament.

Tant si ja hi has participat, com si no, t’hi esperem!

Darrera actualització: 27.02.2017 | 13:07