L'Ajuntament arriba a un acord amb el CEM per garantir una piscina a la ciutadania de Sentmenat

Dimarts, 18 de juny de 2024

Les greus deficiències estructurals detectades a la piscina d’estiu municipal fan inviable la seva obertura aquest any, pel que l’ajuntament ha buscat alternatives.

Actualment, l'Ajuntament de Sentmenat treballa ja amb l'avantprojecte de nova piscina d'estiu, però aquesta no podrà obrir aquest any, tal com s'ha anat informant en els darrers butlletins.
Per tal d'oferir una alternativa a la ciutadania aquest estiu, l'Ajuntament ha negociat amb els gestors del Complex Esportiu Municipal ègora Sentmenat unes condicions favorables per als usuaris que la temporada 2023 van ser abonats a la Piscina d'Estiu Municipal. Els acords als quals s'han arribat han estat els següents:

  1. Totes les persones que l'any 2023 van fer abonament a la Piscina d'Estiu Municipal, no hauran de pagar l'import de matrícula del centre, és a dir, no hauran de pagar la Quota única d'inscripció, però sí les quotes mensuals. (s'ha de presentar el DNI per acreditar-ho).
  2. L'abonament serà per a l'ús de totes les instal·lacions del centre, no únicament de la zona de piscina i solàrium. Aquest abonament serà prorrogable mensualment i proporcional a la data d'alta d'aquest. En el cas de voler continuar gaudint dels serveis del CEM a partir del setembre, durant el mes d'agost s'haurà de comunicar al centre la voluntat de continuació de l'abonament.
  3. Les quotes d'abonament seran personalitzades, ja que hi ha diferents opcions en funció de les particularitats de cada cas (quotes familiars, per trams horaris, per a persones jubilades, persones amb discapacitat, persones a l'atur, etc.). A partir de la quota estàndard d'adult que són 46,75 € mensuals, al centre s'informarà de les possibilitats d'abonament més escaient i favorables en cada cas.
  4. S'han establert preus especials d'entrada puntual per a casals d'estiu, com ja es feia ara, essent aquests de 3,20 € per nen/a i dia. I també preus per a grups d'entitats esportives per a esdeveniments en cap de setmana, essent aquests de 3,50 € per esportista i dia. Les peticions de reserva d'espais i gestió d'aquests accessos s'han de realitzar directament amb els gestors del centre per part de les entitats.
  5. L'horari d'obertura del centre es veurà modificat a partir del mes de juliol i fins a finals del mes d'agost. L'horari del mes de juliol serà de dilluns a divendres de 8 a 21.30 h i els dissabtes i diumenges de 9 h a 19.30 h (en horari de 13.30 h a 19.30 h únicament servei de piscina i zona de solàrium). En el cas del mes d'agost, serà de dilluns a divendres de 8 a 20.30 h i els dissabtes i diumenges de 9 h a 19.30 h (en horari de 13.30 h a 19.30 h únicament servei de piscina i zona de solàrium).
  6. Per tal d'oferir als abonats una millor experiència a la piscina del CEM, l'Ajuntament es fa càrrec de l'adequació de la zona de solàrium de l'equipament, fent les inversions en l'equipament d'una nova tarima d'accés a la piscina, una nova escala d'entrada a la piscina des de la zona solàrium, la creació de zones d'ombra i el manteniment de la zona gespa i jardí de l'equipament durant tota la temporada d'estiu. Tot i ser una piscina coberta, es podrà garantir un espai de bany a la ciutadania i de gaudi en l'àmbit físic i esportiu.


L'Ajuntament també assumirà el cost de les bonificacions i/o exempcions de pagament de l'abonament, en dos casos:

  • Prèvia valoració de la Renda Familiar segons barems de Serveis Socials, les persones que es trobin en situació d'atur durant els últims tres mesos, les persones que hagin deixat de cobrar la prestació i les famílies que tinguin una renda que sigui objecte d'aquesta ajuda. En tots aquests casos s'inclouen els seus fills que durant l'any en curs siguin menors de 18 anys.

La tramitació a fer serà presentar la corresponent instància, ja sigui per la web (Seu electrònica) o presencialment a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana). El període per fer aquest tràmit s'inicia amb data d'avui i finalitzarà el dia 12-07-2024.

L'Ajuntament assumeix durant els mesos de juliol i agost, el cost total o parcial dels abonaments que són 26,59 € per sol·licitant al mes.

  • En els casos de les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33% i que la demostrin mitjançant la presentació del carnet corresponent.

L'Ajuntament assumeix durant els mesos de juliol i agost, el cost dels abonaments que són 36,64 € per sol·licitant al mes. Aquesta exempció es realitzarà directament al centre presentant còpia del document anteriorment esmentat.
 

Darrera actualització: 18.06.2024 | 10:53