Durant l'acte, que es va celebrar a la Masia de Can Barra de Sant Quirze del Vallès, es va homenatjar la tasca de tres col·lectius que treballen amb productes de la terra i que fomenten la gastronomia del Vallès Occidental: Cuina Vallès, Fundació Miquel Agustí i Associació de Mestres Productors Agroalimentaris. Aquesta darrera entitat està formada, entre d'altres, per la carnisseria-cansalladeria sentmenatenca Vivet SL, motiu pel qual el certamen va comptar amb la presència de la Regidora de Comerç i Turisme de Sentmenat, Montserrat Cano.
El reconeixement institucional als productors, artesans i cuiners de la comarca arriba poc temps després de la publicació del llibre "De la terra al plat", un projecte impulsat també pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental que té per objectiu promocionar i difondre la qualitat de la cuina artesana vallesana. Entre els establiments referenciats al llibre hi ha, novament, la carnisseria de Sentmenat Vivet SL.
La Setmana de Cuina Vallès s'estendrà fins al proper dissabte 24 d'abril i portarà activitats a diferents municipis de la comarca.