El passat dissabte 19 de gener la sala ECUS va aplegar una trentena de persones que van poder aprendre a elaborar sabó a partir de l'oli de cuina usat. Amb aquesta actuació es vol incidir en la necessitat de reciclar l'oli usat de cuina ja que és important per tenir cura del medi ambient i el cicle de l'aigua: cal evitar llençar-lo per l'aigüera i intentar donar-li un nou ús. Amb una recepta senzilla amb l'oli de fregir i sosa, es pot elaborar sabó com es feia antigament. Així, es recuperen hàbits que ens permeten descobrir la importància de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. I també s'aconsegueix un estalvi econòmic i ambiental.
La Regidora de Medi Ambient, Josefina Olivé, a banda d'agrair l'assistència i felicitar la monitora Sara Fraguas per la seva tasca afirmava al final de la sessió "crec que és molt bo fer aquests tallers per fomentar la consciència del reciclatge, però sobretot, perquè aprens què pots fer tu mateix per contribuir a reduir els residus i contaminar menys".